Hyrfilm

Jag har inte hyrt en film på flera år. Bor man 6 km från videobutiken (heter det så nuförtiden förresten, eller kanske dvd-butiken…?) så blir det en herrans massa körande för att hyra och sen lämna tillbaka dagen efter. Men helt plötsligt blev jag upplyst om att ena stället faktiskt låter dig behålla filmerna en hel vecka. Det i kombination med halva-priset-kuponger gjorde att jag satte mig i bilen och gav mig ut på äventyr.

Oj, gissa om jag kände mig som ett barn i en godisbutik! Man tycker att man springer på bio för jämnan, men man missar ändå otroligt många filmer. Jag blev helt snurrig när alla gobitarna bara stod där på hyllorna, i 20 exemplar var, och jag visste inte riktigt hur jag skulle bära mig åt för att välja! Det var mäktigt. Förr i tiden fanns det bara två-tre exemplar av varje film, och den man ville hyra var alltid slut. Men jag antar att det gäller att slå på stort om man ska fortsätta överleva på uthyrning, nu när var och varannan Svensson bränner hemma.

Jag bestämde mig tillslut för This is England, och Little Miss Sunshine. (Fick inte godkänt av min kompis som var med, men jag ska nog överbevisa henne.) Nu ska jag bara se till att hinna se filmerna innan veckan är slut. Jag har faktiskt en lucka i kväll. Plus en skål chips. Härligt!