Prioritera

Jag tror jag ska lugna mig lite med hyrandet av filmer nu. Två veckor i rad hyrde jag två filmer på en gång. Det var ju lika bra tänkte jag, man har ju en hel vecka på sig att se dem. Men ack, båda gångerna slutade det med att jag såg båda filmerna på en och samma kväll. Det vill säga kvällen innan jag var tvungen att lämna tillbaka dem.

Jag har lite svårt att prioritera. Med gobitar som Parfymen och Children of Glory väntandes på soffbordet, stack jag tex en kväll till en kompis och käkade och såg Goonies – Döskallegänget i stället. Och den har jag ju aldrig sett förut… Ha. Vi hade till och med tv-spelet till den filmen när jag var liten.

Nåja, det är väl inte helt fel heller att maxa med två filmer på en gång. Parfymen var helt i min stil, men jag blev till en början lite besviken. Hade inte läst på ordentligt, faktiskt inget alls, och trodde det var en fransk film… Men jag glömde väl bort att i filmens värld pratar ju alla fransmän engelska. Däremot har jag svårt att tänka mig att filmen gjorde boken rättvisa. Även om jag tyckte den var bra, kändes den lite platt emellanåt. Så jag köpte boken nu under bokrean och ska undersöka saken närmre.

Vad gäller Ukrainska Children of Glory, säger jag pass. Början förstördes av min granne till vänster med slagborrmaskinen. Sedan förlorade jag en halvtimme i mitten då skivan började hacka… Jag tappade helt känslan för filmen och kan inte ens säga om den var bra eller dålig.

Men jag kan ju i alla fall säga att jag bidragit litegrann ekonomiskt till hyrfilmens fortsatta existens.