Går i väntans tider

Bröderna Dupless satt helt enkelt och pratade om och runt omkring ämnet skräck. Närmare bestämt: vad är det värsta du kan tänka dig. Svaret de kom fram till är: någon med en påse över huvudet. Instinktivt avfärdar man deras slutsats som osann, löjlig. Men jag lovar dig, efter att ha spanat in trailern så ter den sig inte lika befängd. Nu är det bara upp till bevis, det är svårt att balansera skräck och komik på ett övertygande sätt, på så sätt att humorn verkligen är rolig och skräcken verkligen skrämmer. Jag kommer bara på ett fåtal filmer som lyckats med detta: Scream, House 1 och … House 2. Kommer Baghead bli nästa film på listan?

[youtube hTGeVWhBj5E]

Problemet med att bli kär i lågbudget filmer är att man får längta så länge och inte sällan förgäves. Ibland beror det på distributionsproblem men det kan också vara en filmfestivalfråga. Bolagen drar ut på saker och ting för att skapa ett rykte kring produkten och glömmer att tänka på DVD-releaser och andra väsentligheter. Jag ser fortfarande fram emot The Poughkeepsie Tapes och S&Man men har inte en aning om när jag kommer att få se dem. Kanske aldrig …