Masters of Horror 3?

Mick Garris fortsätter sin bana av seriedramaturgisk skräck med serien Fear Itself som egentligen hade kunnat få namnet Masters of Horror 3 då konceptet är exakt likadant. Erkända skräckregissörer tar sig an en historia som sedan skall berättas på 40 minuter, där ngn slags tvist nästan alltid är obligatorisk.

Uppbyggnadsmässigt är sig allt likt, kvalitetsmässigt däremot ligger Masters of Horror och Fear Itself långt ifrån varandra. Jag känner mig rätt säker i detta antagande trots att jag hitills bara sett de tre första avsnitten. Fear Itself känns mer … barntillåten, menlös. Den saknar atmosfär och är helt enkelt tråkig. Kanske är det för att kanalen Showtime backat, kanske är det bara så.

Än så länge så är det bara det tredje avsnittet, som regisserats av Ronnie Yu (Freddy vs Jason) som håller ngn form utav klass. Family Man är ett tydligt Lynch-inspirerat avsnitt där den goda huvudkaraktären vaknar upp på ett sjukhus efter att ha varit med om en allvarlig olycka. På samma sjukhus ligger även en skadad seriemördare, kallas för Family Man. På ngt sätt byter dessa två själar. Resultatet är alltså att den sjyssta killen hamnar i fängelse och att mördaren får två barn och en fru att ta hand om …

[youtube Ys0gencJPj0]