Pubbeungarna är de verkliga svinen

Barn funkar verkligen som ondskans hantlangare på film. Inte de där vitsminkade småjävlarna utan de äldre, från kanske 12 till 16. Barnen som är på väg att träda in i vuxenvärlden. De som just börjat runka, som går upp i taket för ett gäng finnar på nästippen, som blir mobbade på rasterna. De som dricker sprit och somnar i snödrivor och de som mosar näsor på sina klasskamrater. De som vill ge igen eller som bara är lite lagom trötta och bär kniv och krossar rutor. Som i franska Ils, eller i brittiska Eden Lake där regissör James Watkins låter ett ungt par bli trakasserade av ett gäng pubertetsstinna ynglingar som tvingas till att ge igen. Vuxna mot barn i blodigt handgemäng! Eden Lake har inte gått upp ännu men trailern bådar gott och postern är snygg, så va’ fan.

[youtube DjwRjdt4DFQ]

Jag älskar Alexandre Aja (vem gör inte det efter både High Tension och The Hills Have Eyes) och känner mig verkligen sugen på kommande Mirrors (USA premiär 15e augusti), speciellt efter att ha sett de första fem minuterna … Det är nog dags att glömma hans förra medverkan i katastrofala P2 snart …

Slutet på kvällen kommer jag viga åt Takashi Miike och hans Sukiyaki Western Django. Tarantino gör ett inhopp och betalar tillbaka för Miikes cameo i Hostel … något annat skäl kan jag faktiskt inte se. Hoppas som vanligt, när det gäller Miike, på ngt extraordinärt och kommer troligtvis inte att bli besviken, men bättre än sanslösa Visitor Q blir det nog inte. Visitor Q är en loska i ansiktet på allt som har med finkultur att göra, en genompervers uppgörelse med familjeförhållanden, skola och jobb. En perfekt första-daten-film.

En kommentar till “Pubbeungarna är de verkliga svinen”

Kommentarer inaktiverade.