Funderingar.

Jag har efter att ha tittat igenom några av mina favoritfilmer börjat fundera på följande:
Ligger det prestige i att spela i indiefilmer?

Frågan grundar sig i att man mer och mer kan se de ”kända ansiktena” i mer ”billigare” filmer. Jag jublar, naturligtvis – kända ansikten drar också till sig mer publik till filmen och på så sätt får den mer uppmärksamhet (man kan dock fråga sig lite om själva idén och mysfaktorn med en indiefilm går förgäves i samma veva).

Nicole Kidman spelar otroligt bra i Margot at the Wedding och självaste Harry Potter är en utav the December Boys. Du hittar Jennifer Beals och Gwyneth Paltrow i the Anniversary Party och Hayden Christensen lämnade Star Wars baksom sig och spelade son till vår egen Lena Olin i Awake.

Till vilken nytta kan man undra? Förutom att de är underbara filmer i sig?
Är man bättre skådespelare när man inte behöver ha 20 assistenter som fixar och klär på eller sminkar? När det ligger mer jobb och erfarenhet än pengar i potten?
Gör man det för sig själv eller för publiken? Gör man det för, i slutändan, pengarna?

Jag bara undrar.