Atlantic Film skjuter sig i foten ännu en gång

Ni som hängt med ett tag känner till min bitterhet gentemot Atlantic Film och deras falska angelägenheter. Som ni vet så försöker de sälja biljetter till filmen Tropa de Elite genom att marknadsföra den som en ”uppföljare till Guds Stad”, vilket den givetvis inte är. Att de kommer med falska påståenden är i mina ögon mycket allvarligt, att de sedan går och förvärrar saker och ting genom att ljuga ytterligare är bara för mycket. Dessa bilder är från dagens DN:

Ok, vad är det nu man ser på dessa bilder (medger att en viss oskärpa infinner sig) Jo, till att börja med så har Atlantic Film lagt till ett par citationstecken kring texten ”Uppföljaren till Guds Stad”, vilket alltså innebär att frasen tydligen är ett citat. Under detta citat finns ett namn: José Padilha. Detta är regissören till Tropa de Elite. Atlantic Film vill alltså få oss till att tro att det är José Padilha som har fällt dessa säljande ord … känns lite märkligt, borde det inte vara mer naturligt för honom att referera till den egna Ônibus 174 som faktiskt på sätt och vis är den första filmen i en serie på tre. Följdaktigen kan man inte tro annat än att Atlantic Film ljuger igen. Ett snårigt fall … hur ska man lösa detta problem? Jo, man kontaktar helt enkelt José Padilha och ställer frågan till honom: Har du påstått att Tropa de Elite är uppföljaren till Guds Stad? Chansen att han svarar ja är extreeeeemt låga …

3 reaktioner till “Atlantic Film skjuter sig i foten ännu en gång”

  1. Får hoppas att du får svar. Det är säkert ett citat ur ett helt annat sammanhang. För övrigt finns det en sorts uppföljare till Guds Stad, City of Men som är en tv-serie.

  2. jag jobbar på det … inte riktigt läge att kontakta atlantic film ang. telenr eller e-mail.

Kommentarer inaktiverade.