Grymma tvillingar säkrar mitt stöd

Om Atlantic Film hade distribuerat Martin McDonaghs film In Bruges så skulle det säkert ske med de väl valda (lögnaktiga) orden: Uppföljaren till Sexy Beast. Inte för att de storymässigt liknar varandra utan för att Ralph Fiennes gudfaderliknande skummis Harry Waters är Ben Kingsleys Don Logan så in i backen lik. Kanske inte lika skräckinjagande men nära på, så nära på att man börjar spekulera i om McDonagh gjort ett medvetet val eller om han bara låtit sig bli påverkad. Inte för att det spelar någon roll, intresset för detta ”tvillingpar” står intakt och det kommer bli kul att inom en snar framtid avnjuta dem båda på raken med en skål Dofilus och 70 mandlar i knät (i en skål alltså). Om ni inte har sett dem så kan ni börja med Sexy Beast, den kvarstår fortfarande som en av 2000-talets bästa filmer.

Vad gäller Atlantic Film och kontakten med José Padilha (Tropa de Elite) så har jag ännu inte erhållit ngt tillfredsställande svar, roligt är dock att Atlantic Film inte längre reklamiserar på samma sätt längre och att ett flertal recensenter i samband med filmens premiär reagerat som mig. I vissa fall ter sig reaktionerna och sätten de formulerats på som väääldigt lika mina … men det är väl bara bra om man kan sporra överheten till hets mot bolag som ljuger och står i. En liten länk hade ju dock varit kul … en liten jävla länk va?!

3 reaktioner till “Grymma tvillingar säkrar mitt stöd”

  1. Grejen är att det står som ett citat av Tropa de Elite-regissören. Det är därför de kan komma undan med saken (som om någon skulle bry sig om vad som står i en bioannons, men ändå).

  2. Jag förstår inte att detta tillåts fortgå. Det är ju så uppenbart att de ljuger och att de tror sig komma undan med det – vilket de säkert gör också …

    Ber för övrigt om ursäkt för mina felaktiga anklagelser.

  3. Eh, jag såg det här inlägget först nu (länkas till min recension). Och jag sympatiserar förstås med din åsikt – men jag har faktiskt aldrig läst din blogg och har därför heller inte sett det inlägg du påstår är så misstänkt likt min recension. Och om det är samma som jag just googlade fram så är det väl ändå en rätt stor skillnad i de båda? Men keep up the good work, jag håller med dig om marknadsföringsaspekten. Såg fö att Atlantic ändå körd en helsida i DN På Stan idag med den gamla uppföljarvinkeln. Torftigt.

Kommentarer inaktiverade.