Grymma tvillingar säkrar mitt stöd

Om Atlantic Film hade distribuerat Martin McDonaghs film In Bruges så skulle det säkert ske med de väl valda (lögnaktiga) orden: Uppföljaren till Sexy Beast. Inte för att de storymässigt liknar varandra utan för att Ralph Fiennes gudfaderliknande skummis Harry Waters är Ben Kingsleys Don Logan så in i backen lik. Kanske inte lika skräckinjagande men nära på, så nära på att man börjar spekulera i om McDonagh gjort ett medvetet val eller om han bara låtit sig bli påverkad. Inte för att det spelar någon roll, intresset för detta ”tvillingpar” står intakt och det kommer bli kul att inom en snar framtid avnjuta dem båda på raken med en skål Dofilus och 70 mandlar i knät (i en skål alltså). Om ni inte har sett dem så kan ni börja med Sexy Beast, den kvarstår fortfarande som en av 2000-talets bästa filmer.

Vad gäller Atlantic Film och kontakten med José Padilha (Tropa de Elite) så har jag ännu inte erhållit ngt tillfredsställande svar, roligt är dock att Atlantic Film inte längre reklamiserar på samma sätt längre och att ett flertal recensenter i samband med filmens premiär reagerat som mig. I vissa fall ter sig reaktionerna och sätten de formulerats på som väääldigt lika mina … men det är väl bara bra om man kan sporra överheten till hets mot bolag som ljuger och står i. En liten länk hade ju dock varit kul … en liten jävla länk va?!

De ljuger om Tropa de Elite

Atlantic Film distribuerar José Padilhas film Tropa de Elite på ett lögnaktigt och girigt sätt. De marknadsför den som en uppföljare till Guds Stad. Detta är inte sant, det är en förbannad bluff. Tropa de Elite följer upp Guds Stad på samma sätt som Die Hard 3 följer upp Dödligt Vapen 2: dvs inte alls. Atlantic Film har gjort sig förtjänta av ett litet mail:

hej,

hur kommer det sig att ni försöker sälja in filmen Tropa de Elite som en uppföljare till Guds Stad? Tropa de Elite är en fristående film, den har absolut ingenting med Guds Stad att göra! jag rekommenderar er att omedelbart ta bort dessa missvisande rader innan någon känner sig lurad och stämmer er för bedrägeri.

Mvh,
Greger Grus

Lägg märke till pseudonymen, den finns där av en orsak: rädsla. Jag vill inte sova med en brödkniv under kudden, ej heller (för tredje gången) behöva skaffa hemligt nummer eller ta upp ninjutsulektionerna igen. Pseudonymen är vad som skiljer mig från onödiga komplikationer och jag ser den i vitögat varje dag.

Dagens djur: haj