Ute Blåser Sommarvind

Vilken sommar! Bröllop på bröllop, inte en filmproduktion i sikte och vänner som startar kulturföreningar och sätter upp föreställningar i Stockholm! Jag känner mig fortfarande en aning solbrun och är otroligt peppad inför sensommarens första deadlines och hårda tag.

Inte för att jag har varit totalt oproduktiv förstås. Förutom att fixa min egna första hemsida och målat ett porträtt så har jag gjort bröllopsfilmer, vilket är mitt nya sätt att fördriva tid och göra folk glada!

Emie's Spectacular Wedding Production Logo

Så har jag såklart sett en massa filmer också… En favorit i repris (Julet et Jim) som jag är väldigt glad över att jag tog mig tid att se i en biograf igen, eftersom det visade sig att jag bara kom ihåg ca 10% av handlingen. Det är inte många nutida filmer som kan få en så engagerad som denna och så betagen i karaktärerna. Jag tänkte aldrig under filmens lopp att personerna på duken bara agerar och läser repliker. Någonstans inuti mig har jag faktiskt fortfarande en känsla av att dessa personer verkligen existerade. Dessa är känslor som nutida filmer sällan får mig att känna. Men det är just dessa starka känslor som jag brinner för att erfara och förmedla.

En annan film jag såg häromdagen som överraskade mig var den begiska filmen Ben X från 2007. Inte lika klassisk i sitt berättande som Jules et Jim, men det är just det som gör den så aktuell och den säger mycket om den tid vi lever i. Tyvärr.

Jag har även pendlat fram och tillbaka mellan Sverige och London mer än vanligt den här sommaren. Det kanske är därför jag är lite förälskad i Sverige just nu. Jag har nämligen spenderat en massa tid här i London, lyssnande på sommarpratare på p1.se och har suttit på YouTube och letat upp videos på Vi På Saltkråkan och Alla Vi Barn i Bullerbyn…

Men som sagt. Nu är det faktiskt september och dags att återgå till vardagen och släppa alla slags romantiska bilder om Sverige och sommarblommor.

Emie x

Publicerat av

Emie

Jag äger och driver det nystartade produktionsbolaget Happy Endings Productions Ltd som är baserat i Dalston, östra London. När jag är ledig från projekt så arbetar jag på The Rio, som är en självständig kvartersbiograf och en av Londons mest omtalade hemliga oaser.