Skön indie (jo verkligen) på festivalen

Hade förväntat mig iskall skräck igår (Eden Lake) men virrade till det och fick se på lite light-indie-mys-pys-rys istället. Det visade sig gå lika bra det. Baghead av The Dupless Brothers var rätt skön och ännu ett bevis på att en skral budget inte spelar ngn roll (iaf inte för tittaren). Baghead kan allvarligt talat inte ha kostat mer än ca 1000 spänn men den kommer ändå att överträffa det mesta av festivalens utbud, troligtvis inklusive megabudgetfilmen Australia. En intelligent story som mixar humor, lo-fi och skräck (för oinvigda) gör Baghead till en vinnare som ryktingsvis borde dra mycket folk till de resterande visningarna. Fyra, mer eller mindre, filminsatta människor beger sig ut till en stuga på landet för att skriva ”det” manuset. Det går sådär tills att yngstlingen av dem drömmer en mardröm (eller) om en man utanför hennes fönster med en påse på huvudet. Och detta blir grunden till deras fortsatta manusskrivande. Fylld av dokumentära metaambitioner gör Baghead sitt bästa för att undvika avslöjandet av den oundvikliga sluttvisten och lyckas faktiskt. Gå och se! stockholms filmfestival