Lite nostalgi…

För en tid sedan så var jag och en kär vän inne i en videobutik i centrala Stockholm när följande hände: vi hittade en film som vi gärna ville se (det var någon smal skräckrulle), problemet var dock att filmen endast fanns som vhs. Jag äger faktiskt fortfarande en utav dessa stenåldersmaskiner men det gjorde inte min vän som vi skulle hem till. Då vi funderat på saken en stund kommer vi på att vi kan hyra en så kallad ”moviebox”. För er som är mycket unga är/var en moviebox en portabel vhs-spelare som man hyrde i videoaffären när man var liten och var på landet där man inte hade någon vhs.

Vi tog mod till oss och gick fram till disken och undrade om det fanns någon av dessa boxar lediga för uthyrning. Vi kanske var lite väl naiva eller bara hoppfullt nostalgiska men svaret blev kanske väntat, tre gapskrattande unga tjejer bakom disken. Dom hade tydligen slutat med movieboxar för 8-9 år sedan.

Vi gick hem med svansen mellan benen och en dvd i näven.

Fråga: varför existerar inte dvd-boxar?