Clint går i graven

Gran Torino kommer tydligen att bli Clint Eastwoods sista film som skådespelare (även om han nyligen satt detta påstående inom parentes). Ok, efter att ha sett honom i Gran Torino tycker jag att det är en utomordentligt bra idé. Clint har alltid varit en av de främsta, för mig, både framför kameran och bakom men nuförtiden känns han alltför begränsad och visst; 78 år kan begränsa vem som helst. Han övertygar helt enkelt inte längre, eller så känns det bara tröttsamt att se honom försöka spela på samma sätt som han gjorde när han var ung, och bra … Dessvärre är det inte bara hans egna prestation som skådespelare som försämras utan det verkar även vara allt annat som har med filmskapande att göra, regin sackar (skådisarna personifierar idioti till 100%) och klippningen saknar tempo (och ja, jag vet att inte Eastwood klippt filmen). Jag hade verkligen sett fram emot Gran Torino, älskade postern, uppskattade trailern. Men filmen magplaskar totalt. Det märkliga är att folk inte verkar se det som jag ser; en slagen hjälte som borde slutat efter Mystic River. Tråkigt men sant. Diskussionen pågår även på Weird Science.

Och så ett lästips. Till råga på allt en blivande klassiker.

3 reaktioner till “Clint går i graven”

  1. Nu blir jag lite överraskad, jag tror fortfarande mycket på den filmen och gillar changeling och framförallt million dollar baby.

  2. Bedrövlig film. Fruktansvärt tråkig men riktigt bleka skådespelarinsatser. Det känns som att en 80-åring har satt sig ner och skrivit ner vad han tror att ett gäng är – oh, det är ju det… Fyrkantigt och onyanserat. Clint, don’t go out like this!

Kommentarer inaktiverade.