Film.nu-bloggare tävlar på filmfestivalen

Emie, en av våra återkommande bloggare på Film.nu, är en av de nominerade till Stockholms Filmfestivals stipendium 1 km film.

Hennes film, som är baserad på Kolbeinn Karlssons serie ”Att sova och drömma om mat”, kan du nu se på festivalens hemsida.

”Eva-Marie Elg gör Kolbeinn Karlssons underliga serie med samma namn till en om möjligt ännu mer bisarr film. Ackompanjerade av Kallioinias mystiska musik- och ljuddesign ges serierutorna nytt liv i drömskt perspektiv”, skriver festivalen om filmen ”Att sova och drömma om mat”.

1 km film-stipendiet delas ut av Stockholms filmfestival till en ung svensk filmare. Tio finalister får sin film visad på festivalen och vinnaren får göra en kortfilm som visas på nästa års festival samt på SF Bio. Bland tidigare vinnare finns Alexandra Dahlström, Amanda Adolfsson, Daniel Wallentin, Babak Najafi och Jens Jonsson.

Priset består av 100 000 kronor från Svenska filminstitutet samt produktionshjälp från Nordisk Film Post Production, Riviera, Dagsljus, Twentyfourseven och Cinepost.

Vi på Film.nu hoppas naturligtvis att Emie tar hem segern i år!