Lasse Hallström etta på USA:s biotopp

Lasse Hallström gör succé i USA med sitt nya romantiska drama ”Dear John” som hade biopremiär i helgen, och den första film som lyckats peta ner ”Avatar” från förstaplatsen på den amerikanska biotoppen.

Dear John med Channing Tatum och Amanda Seyfried. Foto: Nordisk film

Filmen spelade in drygt 31 miljoner dollar med sina 2 969 kopior. ”Dear John” kommer att få svensk biopremiär under våren 2010. Filmen är ett romantiskt drama av Lasse Hallström, som på senare tid har regisserat filmer som ”Casanova”, ”Bluffen” samt nu senast ”Hachiko”.

”Dear John” är baserad på en roman av Nicholas Sparks (“Dagboken”). Channing Tatum spelar John, en arg rebell som har tagit värvning inom armén, bara för att han inte vet vad han ska göra med sitt liv. Det är tills han träffar sin drömtjej, Savannah (Amanda Seyfried). Deras ömsesidiga kärleksaffär växer sig snabbt stark och Savannah lovar att vänta på John tills han har avslutat sin tjänstgöring inom armén.

Men 11 september förändrar allt. John anser att det är hans plikt att ta värvning igen. Under den långa tid som John är borta förälskar sig Savannah i en annan man. När John kommer hem igen inser han att Savannah är hans livs stora kärlek, trots att hon är gift med en annan – och tar i och med hans livs svåraste beslut.