Motorolas Droid är mobilen för filmälskare

Filmmobilen - Motorola Droid

Dagens prylsnackis är såklart Motorolas Droid. Den nya Androidmobilen är något att hålla utkik efter för dig som gillar film, både att kolla på och spela in.

Motorolan är den första telefon som kör version 2.0 av Android, Googles operativsystem för mobiler. Telefonen har en kamera som kan spela in video i DVD-kvalitet med en upplösning om 720×480 pixlar, att jämföra med 640×480 som är standard på många andra dyrare mobiler, till exempel Iphone. Droiden spelar upp de vanligaste videoformaten på sin 16:9 widescreen (3,7 tum, upplösning 480×854 pixlar). Du kan också spela in och ladda upp Youtube-klipp i högupplösning med en knapptryckning. Lika enkelt är det att titta på andras klipp, eller dela dem med kompisar.

Droiden har många andra funktioner som får den teknikhungrige att dregla lite extra. En av dem måste vi bara nämna här, även om den inte är filmrelaterad. Telefonen blir den första att använda Googles nya navigeringsprogram. Det fungerar som en röststyrd GPS som ger dig väginstruktioner med trafikuppdateringar i realtid och visar dig hur du ska svänga i korsningarna med hjälp av Google Streetview.

Telefonen släpps i USA den 6 november och kommer att kosta runt 200 dollar om man tecknar sig för ett dyrt abonnemang i två år.

Mer om Motorola Droid kan du läsa här.

Filmblogg för Iphone

Filmblogg för Iphone Nu är även den här bloggen Iphone-anpassad. Om du surfar till den här sidan med en Iphone eller Ipod Touch kommer du direkt in på den anpassade sajten. Du kan också gå till iphone.film.nu och klicka på på ”Blogg” i menyn.

För att komma till vår vanliga Iphone-sajt från bloggen, välj ”Menu” längst upp till höger och klicka sen på iphone.film.nu.

Om du råkar hamna i vår vanliga blogg med en Iphone, finns det en länk som tar dig till specialsajten högst upp i mittenspalten.

Har du synpunkter på vår Iphone-tjänst – kommentera gärna nedan!

Alla filmrecensioner i din iPhone

Nu behöver du inte längre fundera över vilken film som är den bästa när du står i biografkön, eller bläddrar bland dvd:erna i videobutiken. Idag lanserar Film.nu en helt ny sajt, för alla svenska iPhone-användare.

Så ser Film.nu ut på en iPhone, eller iPod Touch

Nu kan du, med en enkel knackning på iPhonen, läsa alla våra filmrecensioner och filmnyheter. Självklart är formatet anpassat för se så bra ut som möjligt på en iPhone, eller iPod Touch.

Till att börja med bjuder vi på recensioner och nyheter – men fler funktioner är på gång till iPhone-sajten. Tills dess går det dock bra att använda de andra funktionerna på ”vanliga” Film.nu, eftersom Safari på iPhone även handskas bra med vanliga webbsidor.

För att besöka Film.nu – styr din iPhone till iphone.film.nu

PS. Snart kommer även denna blogg att få en i-anpassad version…