Från Dalarna till Dalston, med kärlek

Jag växte upp i Ornäs, en liten by mellan Borlänge och Falun i Dalarna. Sökte mig därefter till Uppsala och har nu hamnat i Dalston i östra London.

Tack vare Film i Dalarna och Film i Uppland så kom min och Kolbeinns nya film Den Svarta Sjön till. Den kommer visas här i Dalston idag, den 9:e mars, så kom och titta!

Det blir även en visning i Uppsala den 6:e april, 17:00-21:00, på Slottsbiografen.

För att fira att vintertiden snart är över för i år avslutar jag med en hedring av Nico och hoppas att ni haft en fin kvinnodag. Det här är för övrigt den snyggaste musikvideo jag någonsin sett.

Att Sova och Drömma om Mat

Har arbetat hela hösten på animationsfilmen Att Sova och Drömma om Mat, som är baserad på Kolbeinn Karlssons serie med samma titel – därav Lyckliga Sluts långa tystnad.

I tisdags var det världspremiär för filmen i London på The Pictures och filmen blev väl mottagen.

Att sova och drömma om mat

Här kan man se ännu en stillbild från filmen.

Det här är ett samarbete som har tagit nästan precis ett år att färdigställa, från ide till slutprodukt. För den som inte är bekant med Kolbeinn Karlssons serier borde göra sig den bekantskapen omedelbart. Man kan läsa hans blogg Pappaserier, köpa hans fanzines eller besöka hans utställning i Litauen i feb 2009. Eller om man föredrar film så kan man ju se filmen som vi precis har gjort, där det svenska bandet Kallioinia har producerat ljud och musik.

För övrigt så såg jag nyligen Luis Bunuel’s Exterminating Angel som även den var en upplevelse att skåda och jag ser fram emot att se Waltz With Bashir som öppnar på biograferna här idag.

PS: För den som har facebook så har Happy Endings numera en facebook-grupp!