Tabuämnen!

Det finns några ämnen inom filmblogg som är aningen tabu- lagda. Vet inte riktigt om det är för att de är ointressanta ämnen och därför sällan tas upp, eller tvärtom, de skapar så många disskutioner att man tvekar att ta upp dem. Allt som har med sex att göra. Man disskuterar sällan en sexscen. Nu menar jag inte porr, utan bara romantiska sexscener. (Var gränsen går för porr och erotik är en annan disskution) Det är väldigt svårt att göra en scen snyggt romantiskt och sexig utan att den blir överdriven och orealistisk. Alla har väl en åsikt om det, antar jag.
En annan del är alla ”skitfilmer” som man som filmvetare inte borde titta på. Du ser sällan någon som kan sin filmvetenskap erkänna att han/hon faktiskt tyckte om den eller den commersiella filmen. Det är som med musikälskare, någonstans i skivsamlingen finns den där skivan som man hellre skulle dö än erkänna för sina vänner att man faktiskt äger (och förmodligen har betalat dyra pengar för). Men antagligen är det för att något i den filmen slår an en sträng på just dig. Frambringar ett minne, och får dig att känna någonting!
Sedan har vi ju naturligtvis alla kontroversiella ämnen, politik, rasfrågor, könsfrågor osv. Man är automatiskt lite försiktigare med dessa ämnen om man inte vill ha fram en disskution…

Men jag skall erkänna; ni vet den där filmen man inte vill erkänna att man har. Jag har en hel massa av dem, och min första film någonsin var Count Duckula! (Kalle Anka som drakula) Fast jag kanske inte riktigt räknas, för titeln filmvetare skulle jag inte ge mig själv!

Frid!