Hell Yeah!

På grund av min sopighet och dubbelbokande natur har jag bara hunnit se två filmer på festivalen hittills. Underbar inledning dock på en ovanligt stark festival: gratis sprit, the Wrestler och en man som blir utburen på bår ur bion. Mycket dramatik och starka känslor. Filmen alltså. Men jag ska inte överanalysera the Wrestler (det är redan gjort), utan jag ger mig på ”Not quite Hollywood: The Wild, Untold Story of Ozploitation!” istället.

Ja, vad ska man säga, det är ett filmcollage av fans för fans. Och då pratar jag om så kallad b-film med stort B. Här blir vi inkastade (till tonerna av Rose Tattooes We cant be beaten) i en våldsam och farlig värld där kvinnorna är nakna, männen bär mustasch, överdimensionerade vildsvin och krokodiler lurar bakom varje hörn och ingen bil är tillräckligt snygg för att inte kraschas in i närmsta trailerpark. Underbara snabba klipp ur klassiker som Razorback, Stone, Howling 3, Road Games, Mad Max och en uppsjö annat underbart skräp som kallas ”Ozplotation” med ett annat namn.

Man har samlat ihop en respektabel skara b och a-skådisar som Dennis Hopper (outstanding i Mad Dog Morgan), screamqueen Jaime Lee Curtis (Roadgames) och min egen favvo-Bond, George Lazenby.

Sköna anekdoter om stuntmän som dör pga. obefintlig säkerhet och skådisar som blir skjutna i eldstrider för att man har använt riktig ammunition blandas med en uppsjö av nakna kvinnor OCH män (bla John Holmes, ni vet han med den stora…). Explosioner, biljakter, exotiska djur, avhuggna huvuden och ett gäng bmx-cyklandes småungar som terroriserar en stad.

Underhållning på hög nivå. Gå och se detta stycke filmhistoria om du precis som jag ÄLSKAR när film är riktigt ”dålig”. stockholms filmfestival

En kommentar till “Hell Yeah!”

  1. Fan, den missade jag! Tar igen det med Vinyan och Surveillance istället.

Kommentarer inaktiverade.