Midsommarkrank

Nu har jag 10 dagar på mig att hitta skådespelare till min nästa kortfilm, filma en del av filmen på Super-8 (tack mamma och pappa för lånet av kameran…), förbereda inför min brors bröllop och jobba på biografen innan jag reser till Sverige för sommarens semester!

Idag håller jag castings för huvudrollsinnehavaren, vilket är otroligt spännande. Jag kan berätta mer om projektet efter sommaren då vi fortsätter filma produktionen. Men först ska jag alltså till sommarstugan i djupaste Dalarna och finalisera manuset (när jag inte är upptagen med att umgås med min blivande svägerskas japanska släkt som ska bo med oss under veckorna kring själva bröllopet).

Andra nyheter sen Cannes filmfestival är att vi hade en inofficiell visning av det preliminära klippet av vår Brasilianska dokumentär Suburban Madness där den blev väl mottagen bland publik och organisatörer.

Inför Cannes tryckte vi ett par I ♥ Happy Endings toppar och så här blev dom:

Ha en trevlig midsommar!

Förortsgalenskap

är direktöversättningen av vårt dokumentärfilmsproject Suburban Madness (Loucura Suburbana) som ska spelas in nu i februari, i Rio de Janeiro.

Mitt i Brasiliens mest fattiga områden finns ett mentalsjukhus där en mängd patienter vårdas för olika slags mentalsjukdommar, under samma tak. I brist på medicin och andra medel vårdas patienterna med dans- och musikterapi, som avslutas med en dag utanför instutitionens väggar, då de medverkar i förortens årliga lokala karnival.
Vad har de för syn på livet innanför institutionen, i jämförelse med livet de ser utanför, den dagen då hela Brasilien beter sig som galna?

Suburban Madness

Vi har startat en egen blogg för den här produktionen som ni kan läsa på www.suburbanmadness.blog.com

Sen så måste jag bara avsluta med att säga att jag är otroligt imponerad av The Wrestler som jag såg för en vecka sen. Vilken tur att jag lät mig övertalas att gå och se den!

Och en kortfilm som ni ska försöka se är The Black Hole.

Nytt År, Nya förväntningar och Nya hårda tag

2009 har fått en flygande start och inom kort skickar Happy Endings iväg ett produktionsteam till Rio de Janeiro, Brasilien, för ett dokumentärfilmsprojekt. Jag uppdaterar här senare om hur det gick.

Själv ska jag vara regiassistent åt Ida Akesson i februari på hennes senaste kortfilm. Ida är även hon en svensk filmskapare som är baserad här i London och har därför lagt av med ringen ovanför A:et.

Idag har jag blivit övertygad om att gå och se The Wrestler, vilket jag absolut inte trodde jag skulle göra. Allt publiceringsmaterial jag har sett har varit väldigt Rambo-liknande och jag har absolut inget överdrivet behov av att se våld med svettiga, muskliga och lättklädda karlar inblandade. Faktiskt.
Men filmen ska visst vara mycket mer än så och när jag insåg att Darren Aronofsky även har gjort Requim for a Dream så beslutade jag mig för att ge The Wrestler en chans.k