Februarifilmer

Dags att sammanfatta februaris filmer. Det känns som jag alldeles nyligen gjorde min resumé av januari, vilket kanske också är fallet eftersom jag dröjde lite med den och februari är en så kort månad. 12 filmer blev det i februari vilket är en ökning med bara två filmer jämfört med januari. Snittet har dock ökat ganska bra, och hade jag bara sett två filmer till hade det varit en film varannan dag. Denna jakt på att se mycket film kan bli lite tjatig och egentligen vill jag ju hellre se några färre bra filmer än några fler dåliga. Jag har redan skrivit om de flesta filmerna i mitt förra inlägg och utöver de filmerna så är det ingen som sticker ut direkt. Jag skriver om alla filmerna i ett program på min dator och där kan jag se att ingen fick ett högre betyg än 6 av 10. Det känns lite snålt men jag har känt mig väldigt kritisk hela månaden. Jämfört med januari, som innehåll massor av godbitar, så lyste de fantastiska filmerna med sin frånvaro hela februari. En stabil filmmånad men inte alls vad jag hade väntat mig av de många Oscarsfavoriterna. Både Dreamgirls och The Pursuit of Happyness var riktiga bottennapp.

Mars däremot har börjat fantastiskt bra. Jag kom äntligen iväg och såg Darling på bio igår. Mina reflektioner kring filmen hamnar i ett eget inlägg men om ni vill veta lite mer om storyn och få lite andra åsikter så läs recensionen på Film.nu.

Publicerat av

Oskar Dahlbom

Filmintresserad medievetare bosatt i Lund. Ursprungligen från Gotland. Nybliven pappa till världens finaste Gusten.